Tendintele pietei RCA in 2020

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a crescut cu 5% in 2020 fata de anul anterior. In acest timp, prima medie RCA anualizata s-a diminuat cu aproximativ 2%, iar dauna medie a crescut cu 7%. Vezi clasamentul asiguratorilor!

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA in anul 2020 a atins valoarea de aproximativ 3,97 miliarde de lei, restul pana la totalul clasei A10 reprezentand asigurarile transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus si asigurarile RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE in baza dreptului de libera prestare a serviciilor. Comparativ cu anul anterior, valoarea primelor brute subscrise a crescut cu circa 5%”, conform raportului ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In anul 2020, gradul de concentrare se mentine semnificativ pentru primii asiguratori din top, astfel ca primii 2 asiguratori cumulau aproximativ 75% din portofoliul de asigurari RCA din Romania.

Potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF, CITY Insurance, cu subscrieri de 1,72 miliarde de lei si o cota de piata de 43,49%, si EUROINS Romania, cu 1,24 miliarde de lei si 31,37%, se mentin pe primele doua pozitii, la fel ca in 2019.

ALLIANZ-TIRIAC, cu subscrieri de 253,23 milioane de lei si o cota de 6,38%, a urcat o pozitie fata de 2019 pana pe locul trei, in timp ce OMNIASIG VIG a coborat pe locul patru, cu subscrieri de 244,5 milioane de lei si o cota de 6,16%.

Vezi mai mult aici.

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.