Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

 Cine suntem noi

Confidentialitatea datelor dumneavoastra cu caracter personal reprezinta o prioritate pentru Mobile-Distribution S.R.L.(MD), cu sediul in Cluj-Napoca, Bd. Muncii nr. 18, jud. Cluj, inregistrata la ORC Cluj sub nr. J12/622/1997, avand cod unic de inregistrare fiscală RO 9338154, de aceea este important pentru noi sa va furnizam intr-o maniera clara si practica informatiile legate de prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Prin urmare, incepand cu 25 mai 2018, ne vom alinia la standardele europene in vigoare privind pelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date stipulate in Regulamentul 679 din 27.04.2016.

MD a numit un Responsabil cu protectia datelor (DPO). Pentru orice intrebari sau nelamuriri legate de prelucarea datelor dvs. sau exercitarea drepturilor dvs. va puteti adresa DPO la adresa de e-mail: protectiadatelor@un-doi.ro

Monitorizarea respectarii cerintelor legale in acest domeniu este asigurata inclusiv de catre Responsabilul cu protectia datelor desemnat de catre Mobile Distribution.

Cum colectam datele personale

Prin date cu caracter personal se inteleg orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;

MD se angajeaza sa respecte confidentialitatea datelor si optiunile dvs. Totodata, va asiguram ca respectam principiile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, prin:

  1. prelucrarea datelor in mod legal, echitabil si transpartent fata de dvs.;
  2. prelucrarea datelor colectate numai in scopuri determinate, explicite si legitime;
  3. prelucrarea doar a datelor necesare, adecvate si relevante realizarii scopurilor;
  4. pastrarea datelor actualizate si exacte, respectiv stergerea sau rectificarea datelor inexacte;
  5. pastrarea datelor doar pentru perioada necesara realizarii scopurilor in care sunt prelucrate;
  6. asigurarea securitatii datelor cu caracter personal impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale;
  7. adoptarea si implementarea de masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale a datelor cu caracter personal;
  8. respectarea drepturilor persoanelor vizate;
  9. colaborarea doar cu firme de incredere care ofera garantii suficiente privind siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal

 

Vom colecta datele dvs. cu caracter personal atunci cand, de exemplu:

  • ne contactati pe diferite canale sau ne solicitati informatii in legatura cu produsele si serviciile noastre etc.;

 

Atunci cand colectam datele dvs. indicam campurile obligatorii prin asterics, deoarece sunt absolut necesare pentru a raspunde unei solicitari primite din partea dvs. (de exemplu pentru a va oferi informatiile solicitate) In lipsa informatiilor obligatorii nu ne putem conforma solicitarii dvs.

  • Cum utilizam datele dvs
Actiunea de colectare Date prelucrate Scopul prelucrarii Temeiul legal al prelucrarii
Cereri

Informatii colectate atunci cand ne adresati intrebari si sesizari, prin diferite canale, cum ar fi: e-mail, formular de contact, telefon, solicitare oferta

•   Nume si prenume

•   Adresa de e-mail

•   Numarul de telefon

 

 

•  Pentru a putea raspunde intrebarilor si solicitarilor dvs.

 

 

•  Pentru a informa autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de catre dvs. Aceasta actiune include furnizarea catre autoritati a tuturor si oricaror informatii detinute despre dvs., in scopul combaterii criminalitatii.

 

Consimtamant

Va puteti retrage oricand consimtamantul, caz in care nu veti putea primi un raspuns de la noi

Temei legal

Legislatia privind drepturile consumatorilor, privind comertul electronic si Codul penal si legislatia speciala privind combaterea criminalitatii cibernetice

Aplicare la un loc de munca

Informatii trimise de catre dvs. cu ocazia aplicarii la un job postat pe site, trimiterea Curriculum Vitae

•  numele si prenumele

•  adresa de e-mail

•  numar de telefon

•  datele din CV: poza, informatii privind studiile, locurile de munca anterioare si experienta, starea civila, preferintele

•  locatia si titlul

•   datele publice din contul dvs. de Linkedin

 

•  Pentru a va putea selecta si programa la un interviu de angajare

 

Consimtamant

Va puteti retrage oricand consimtamantul, caz in care nu va putem programa la un interviu

Prevederi speciale cu privire la minori

Acest site nu se adreseaza minorilor (sub 16 ani). MD nu prelucreaza datele personale ale minorilor avand la baza consimtamantului acestora. In situatia in care vom descoperi ca am prelucrat in mod accidental date personale ce apartin unui minor, in scopuri ce necesita consimtamantul, si nu exista un acord din partea titularului raspunderii parintesti, vom sterge acele date in cel mai scurt timp posibil. Totusi, vom putea colecta date cu caracter personal de la minori, in cazuri speciale, atunci cand exista consimtamantul expres acordat in acest sens de catre parinti sau reprezentanti legali. Vom depune eforturi pentru a verifica daca parintele sau reprezentantul legal a dat sau a autorizat consimtamantul, de exemplu prin contactarea telefonica a acestuia.

Cum utilizam Cookie-urile si alte tehnologii similare

Prin intermediul website-ului www.un-doi.ro sunt colectate cookie-uri in vederea afisarii unor anunturi in website-urile retelei Google. Cand utilizatorii viziteaza o pagina a website-ul, cookie-ul browser-ului pe care il folosesc este folosit pentru remarketing.

In cazul in care nu esti de acord cu utilizarea modulelor cookie pentru remaketing, dezactivarea se poate face prin Managerul preferintelor anunturilor sau din setarile browserului dvs.

Date colectate prin cookie-uri sau tehnologii similare:

  • paginile si continutul vizualizat
  • durata vizitei dvs.
  • informatii legate de browser

Scopul colectarii datelor este:

  • pentru a furniza publicitate comportamentala online;

–  pentru a va afisa reclama on-line pentru produse care ar putea fi de interes pentru dvs., pe baza comportamentului anterior;

–  pentru a va afisa anunturi si continut pe platformele sociale;

Cine ar putea avea acces la datele dvs. personale

In vederea realizarii scopurilor specificate la Capitolul III. Cum utilizam datele dvs., pot avea acces la datele dvs. personale furnizorii si colaboratorii nostri de incredere, in temeiul unui angajament contractual privind confidentialitatea si pastrarea in siguranta a acestor date, din urmatoarele categorii:

  1. Furnizorii de servicii, colaboratori si contractori:
  • Furnizorii de servicii de mentenanta, administrare web si asistenta pentru diverse aplicatii web;
  • Furnizorii de servicii hosting (gazduirea site-ului);

 

  1. De asemenea, vom transmite datele tale personale, acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoastere, catre urmatoarele categorii de terti:
  • autoritatile si institutiile publice, auditorii, avocatii si alti consultanti externi, a caror activitate implica necesitatea cunoasterii acestor date sau acolo unde legea ne obliga sa facem aceasta dezvaluire;
  • in cazul unor solicitari legale a autoritatilor statului, in situatia in care suntem obligati sa respectam cerintele de securitate nationala sau de aplicare a legii sau pentru a preveni activitatea ilegala;

 

  1. Transfer patrimoniu
  • catre cumparatorul potential al afacerii ori partilor sociale, avand in vedere necesitatea de a mentine continuitatea afacerii;
  • informatiile personale pot fi transferate, ca parte a unei operatiuni de fuziuni, divizari a societatii, sau ca urmare a unei proceduri de reorganizare, proceduri de insolventa, sau a unui alt eveniment similar, in conformitate cu legea aplicabila;

 

Unele dintre acesti destinatari pot avea sediul in afara UE. Acesti destinatari si angajatii lor pot intra in contact cu informatiile dumneavoastra personale. Orice astfel de terta parte trebuie sa prevada, in orice moment aceleasi niveluri de securitate pentru informatiile dumneavoastra personale precum un-doi.ro ce includ:

– in cazul furnizorilor de servicii verificarea daca tarile terte respective fac obiectul unei decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protectie, sau in lipsa acestora

– asigurarea existentei unor acorduri contractuale cu destinatarul datelor cu caracter personal

Site-ul poate contine uneori legaturi catre si de pe diferite site-uri. Daca urmati un link catre orice alt site, sa aveti in vedere ca acestea au propriile politici de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal pe care trebuie sa le verificati inainte de a furniza datele dvs. MD nu raspunde pentru aceste politici.

Perioada pentru care vor fi pastrate datele

Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesara atingerii scopului pentru care detinem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastra sau pentru a ne indeplini obligatiile impuse de lege.

Pentru determinarea perioadei pentru care vor fi pastrate datele dvs., folosim urmatoarele criterii:

  • in cazul in care ne contactati pentru o intrebare, cerere, pastram datele dvs. personale pe durata necesara procesarii intrebarilor si solicitarilor dvs., dar nu mai mult de 2 ani de la ultima corespondenta trimisa;
  • in cazul in care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atinga scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de cos de cumparaturi sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune). Datele prelucrate prin modulele cookies folosite pentru a furniza publicitate comportamentala online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastra si pentru a permite distribuirea continutului nostru pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afisarii site-ului), vor fi pastrate pentru o perioada de maxim 90 de zile de la colectarea acestora;
  • in cazul in care ati aplicat la un loc de munca si ne-ati trimis CV-ul dvs., vom pastra datele dvs. pana la terminarea procesului de selectie pentru pozitia respectiva;

Putem pastra anumite date cu caracter personal pentru o perioada mai lunga pentru a ne conforma obligatiilor legale sau pentru a ne permite sa ne exercitam drepturile (de exemplu, pentru a ne sustine afirmatiile in cadrul instantelor de judecata, pentru recuperarea creantelor etc.).

Atunci cand nu mai trebuie sa folosim datele dumneavoastra personale, acestea sunt sterse din sistemele si inregistrarile noastre.              

Drepturile de care beneficiati

Dreptul la informare. – Acesta va permite sa fiti informat, inca din momentul la care se face colectarea modul in care se vor utiliza acele date, catre cine vor fi ele dezvaluite ori transferate, ce drepturi aveti cu privire la datele prelucrate etc.

Dreptul de acces la date. – Va permite sa obtineti, din partea noastra, o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc, la informatii privind scopurile prelucrarii, categoriile de date, destinatarii datelor, perioada stocarii, sursa datelor etc.

Dreptul la stergerea datelor – Va permite sa obtineti stergerea datelor cu caracter personal va privesc, fara intarzieri nejustificate. Exista, totusi, si exceptii de la aceasta regula, cum ar fi situtia in care unele date sunt prelucrate pentru indeplinirea unei obligatii legale ori ca le prelucram pentru constatarea sau apararea unui drept in instanta.

Dreptul la rectificarea datelor – Va permite sa obtinetio, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii – Este un drept cu caracter temporar. Acest lucru inseamna ca prelucrarea datelor dumneavoastre este limitata, astfel incat sa putem pastra datele, dar să nu le utilizam sau sa le procesam. Acest drept se aplica in urmatoarele situatii:

– exactitatea datelor este contestata de catre dumneavoastra, pentru perioda in care verificamk corectitudinea datelor;

– prelucrarea este ilegala si va opuneti stergerii datelor, solicitand restrictionarea utilizarii acestora;

– nu mai avem nevoie de datele dvs. pentru prelucrare, dar le solicitati pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții in instanta;

– v-ati opus prelucrarii datelor dvs. bazate pe motive legitime din partea noastra, pentru perioada in care se verifica daca interesele noastre legitime prevaleaza asupra intereselor dvs.

Dreptul la portabilitatea datelor – Aveti dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si veti dreptul de a transmite aceste date altui operator, atunci cand prelucrarea se bazaeaz pe consimtamantul dvs.sau in temeiul unui contract si prelucrarea este efectuata prin mijloace automate.

Dreptul la opozitie – Aveti dreptul de a se opune în orice moment prelucrării datelor dvs. atunci când o astfel de prelucrare se bazează pe un interes legitim sau interes public, din motive legate de situatia dvs. particulara sau in scop de marketing direct (de ex. trimiterea de newsletter), inclusive crearii de profiluri legate de marketing direct.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa. EuroGsm nu realizeaza astfel de profilari care sa fie urmate de decizii automatizate cu efect juridic sau similar semnificativ pentru dvs. La momentul la care vom realiza astfel de profilari, va vom anunta si vom modifica prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Dreptul de a va retrage in orice moment consimtamantul – retragerea consimtamantului nu afecteaza legalitatea prelucrarii facute de noi inaite de retragerea acestuia.

Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania. +40.318.059.211 / +40.318.059.212, anspdcp@dataprotection.ro.

Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva unei autoritati de supraveghere – in situatia in care o autoritate de supraveghere nu trateaza plangerea dvs. sau nu va informeaza in termen de 3 luni cu privire la progresele sau la solutionarea plnagerii, va puteti adresa instantelor judecatoresti competente.

Masuri de Securitate

Va asiguram ca protejam datele dvs. personale împotriva pierderii, utilizării incorecte, divulgării, accesului neautorizat și distrugerii și in acest scop utilizam măsuri organizatorice și tehnice adecvate. Măsurile organizatorice includ: controlul accesului fizic la sediile noastre, parolarea accesului la sistemele noastre informatice, semnarea de angajamente privind confidentialitatea prelucrarii datelor cu angajatii si contractantii care au acces la astfel de date, elaborarea de proceduri operationale privind prelucrarea datelor si pregatirea personalului, masuri tehnice (cum ar fi dezactivarea functiunii print screen in programele informatice ce contin date cu caracter personal), etc.

In majoritatea cazurilor datele dvs. personale ne sunt transferate pe internet. Deși depunem eforturi pentru a proteja datele personale pe care ni le furnizati, transmiterea de informații pe internet nu este complet sigură (e posibil ca terminalul de pe care ne contactati sa fie monitorizat de terti, spre exemplu). Prin urmare, nu putem garanta securitatea informațiilor dvs. personale transmise prin intermediul internetului. Odată ce primim datele dvs. personale, le vom proteja pentru a preveni accesul neautorizat la acesta.

Cum ne puteti contacta

Pentru orice nelamurire sau solicitare privind prelucrarea datelor dvs. personale, respectiv pentru exercitarea drepturilor dvs. conferite prin Regulament, enumerate mai sus, va rugam sa ne contactati intr-una dintre urmatoarele modalitati:

  • Prin posta: la adresa: Cluj-Napoca, Bd. Muncii nr. 18, jud. Cluj;
  • Prin e-mail: protectiadatelor@un-doi.ro
  • Prin telefon: 0374.21.21.21

Vom face toate demersurile pentru a va ajuta, intr-un termen de 30 de zile sau mai repede in functie de prevederile legale sau posibilitatile noastre.