Cum să devii partener?
Ce cod CAEN trebuie să aibă o firmă pentru a deveni partener un-doi?
Vanzare Servicii incarcare electronica:
6190 – Alte activitati de telecomunicatii
Vanzare cartele preplatite cu numar:
4778 – Comert cu amanuntul al altor bunuri noi, in magazine specializate
4742 – Comert cu amanuntul al echipamentului pentru telecomunicatii in magazine specializate
Servicii Incasari Plati Facturi
8291 – Activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului
Serviciul de roviniete
4618 – Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.
Serviciul de transfer de bani Western Union
6619 – Activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii
În ce condiții pot deveni partener un-doi?
Pentru a deveni partener puteți fi acționar la o societate înscrisă la registrul comerțului în una din variantele următoare: Societate pe acțiuni (S.A.), Societate comercială (S.C.), Societate în comandita pe acțiuni (S.C.A.), Societate cu răspundere limitată (S.R.L.), Societate cooperativă meșteșugărească (S.C.M.), Societate în nume colectiv (S.N.C.), Persoană fizică autorizată (P.F.A.), Întreprindere individuală (I.I.), Întreprindere Familială (I.F.), Asociație Familială (A.F.) și/sau la Ministerul de Finanțe: Instituție financiară nebancară (I.F.N.), Casă de ajutor reciproc (C.A.R.).
În urma completării și trimiterii formularului de Contact de pe site veți fi apelat telefonic în maxim 1 zi lucrătoare pentru stabilirea unei întâlniri și fixarea detaliilor colaborării, urmând să se semneze un contract de colaborare.
Poate o instituție publică să devină Centru de plăți?
Da, odată cu semnarea contractului de furnizare de produse și servicii, o instituție publică poate să devină partener un-doi Centru de plăți, având în felul acesta posibilitatea să pună la dispoziția utilizatorilor toate serviciile: încasarea facturilor, încărcare electronică, roviniete etc.
După câte zile primesc contractul semnat cu un-doi?
După semnarea exemplarelor de către Partener, contractele sunt trimise Departamentului Juridic Mobile Distribution în vederea verificarii corectitudinii și conformității datelor completate și a alocării unui număr de înregistrare acestora.
Exemplarul dvs se va trimite de către Departamentul Juridic prin serviciul poștal sau prin reprezentantul firmei în maxim 60 de zile de la semnare.
Ce se întâmplă dacă vreau să reziliez contractul?
Nu aveți nicio penalitate de plătit dacă reziliati contractul cu noi dacă facturile scadente sunt plătite la zi și aparatul POS este restituit. Instrumentele bancare oferite drept garanție vor fi returnate în condițiile în care aceste condiții sunt îndeplinite. Nu aveți nicio perioadă contractuală minimă impusă. Spre deosebire de alte societăți NOI NU percepem nici penalități de reziliere și nici despăgubiri aferente perioadei minime contractuale. În parteneriatul cu noi aveți posibilitatea de reziliere ''la zi'' fără să fiți obligați la plata de despăgubiri, conform articolului aferent din contractul de furnizare produse și servicii.
Încasări & vânzări
Pentru serviciile de încasări este necesară și emiterea de bon fiscal de pe casa de marcat?
Pe lângă chitanța eliberată de POS (Terminal) NU se eliberează și Bon fiscal clienților.
Legislația spune ca Bonul fiscal se eliberează pentru: “produsele livrate și serviciile prestate către populație.” Încasarea de facturi și încasarea contravalorii rovinietei nu reprezintă astfel de activități. Clienții finali în magazinul d-voastră plătesc un serviciu care le-a fost deja prestat de către furnizorii de utilități sau servicii!
Cum pot depune banii la bancă fără comision?
Depunem zilnic eforturi pentru identificarea celor mai eficiente și fluide relaționării cu băncile comerciale pentru că dumneavoastră și clienții dumneavoastră să beneficiați de cele mai bune servicii posibile. Am pus la dispoziția partenerilor cele mai multe variante de plată necomisionate dintre toți distribuitorii de încărcare electronică și servicii de plăți facturi cum ar fi:
- Debit direct
- Depunere la roboții/automatele de plata ale băncilor: BCR, BRD, Unicredit Bank, BT și Raiffeisen Bank.
- Oferte speciale cu costuri minime pentru deschidere și administrare de cont din partea băncilor și comision zero la plățile efectuate cu OP
Care este suma maximă pe care o pot plăti numerar ca și persoana juridică?
Conform legii nr. 70/2015 privind operațiunile de încasări și plăți în numerar, valoarea maximă pe care o puteți plăti în numerar pentru o factură emisă pe o persoană juridică (firmă) este de 5.000 de RON, suma care depășește acest plafon poate să fie achitată doar prin instrumente de plată fără numerar.
Ce informații trebuie să completez pe instrumentele de plată?
Este obligatoriu ca pe instrumentul de plată să menționați codul dumneavoastră de client și numele societății pe care o reprezentați pentru ca informațiile să poată să fie operate în mod eficient în sistemele noastre și limita dumneavoastră de credit să fie suplimentată într-un interval scurt de timp.
Care sunt conturile in care pot efectua platile catre un-doi Centru de plati?
Pentru a achita facturile de încărcare electronică și SIM vă punem la dispoziție următoarele conturi:
Conturi pentru plăți prepay.
Pentru a achita sumele aferente serviciului de încasare facturi vă punem la dispoziție următoarele conturi:
Conturi pentru încasări facturi.
Este obligatoriu ca pe instrumentul de plată să menționați codul dumneavoastră de client și numele societății pe care o reprezentați pentru ca informațiile să poată să fie operate în mod eficient în sistemele noastre și limita dumneavoastră de credit să fie suplimentată într-un interval scurt de timp.
Cum se evidențiază încasările și plățile la un PFA din activitatea de incasare facturi de utilitati?
În cazul PFA, sumele incasate si platite atat in numerar, cat si prin conturi bancare se evidentiaza in Registrul Jurnal de Încasări și Plăți.
Cu ce mă ajută eliberarea unui bilet la ordin?
După procesul de validare a parteneriatului și evaluării bonității, Partenerul poate opta pentru emiterea unui bilet la ordin avalizat în favoarea MD, beneficiind de următoarele facilități:
- Primirea în custodie a Echipamentelor în mod gratuit;
- Obținerea unei limite de credit care permite oferirea serviciilor de încărcare electronică și încasări de facturi consumatorilor fără să fie nevoie de investirea banilor în avans;
- Semnalizarea magazinului cu materiale de mercantizare specifice pentru popularizarea serviciului în randul consumatorilor;
- Biletul la ordin se va preda în baza contractului semnat între părți și în baza unui proces-verbal.
Cum se realizează vânzarea & încasarea?
Dupa semnarea contractului, compania noastra va inregistra societatea dumneavoastra in sistemul informatic un-doi Centru de plati.
Se configureaza metoda de tranzactionare compatibila cu specificul tranzactiilor pe care le veti efectua. Astfel se poate opta pentru una sau mai multe din urmatoarele metode: terminal (POS dotat cu un scanner de cod de bare), aplicatia web pentru desktop/laptop sau aplicatia de mobil Click by un-doi.
Cum se gestionează banii? Unde se păstrează?
Banii se pot păstra în același sertar cu încasările generale a magazinului, iar în momentul în care se face inventarul numerarului, banii din încasări facturi se justifică cu raportul X sau raportul Total care se scoate de pe terminal și care arată încasările până la acea ora (echivalentul raportului X de pe casele de marcat).
Pentru vânzarea de Paysafecard se emite bon fiscal sau factură?
Vânzarea produsului Paysafecard intră în categoria operațiunilor cu moneda electronică, nu intră în categoria prestarilor de servicii în sensul art. 271 din legea 227/2015, deci acest produs nu se facturează. Pentru vânzarea acestui produs nu veți emite bon pe casa de marcat, nici un-doi Centru de plăți nu va emite factura.
Operațiunile cu moneda electronică se vor efectua prin intermediul terminalelor un-doi Centru de plăți, la finalul fiecărei zile veți putea genera raportul Z de pe terminal care este similar raportului Z de pe casa de marcat, în baza căruia veți face plățile către un-doi Centru de plăți. De asemenea un-doi Centru de plăți va emite și vă va transmite periodic rapoarte ce cuprind totalul tranzacțiilor Paysafecard tranzacționate.
Cum îmi semnalizez prezența serviciilor un-doi în magazin?
Cele mai vizibile și atrăgătoare materiale de semnalizare vă sunt puse la dispoziție în mod GRATUIT, prin grija unei întregi echipe de Marketing. Prezența lor pe magazin își va face imediat efectul semnalizând serviciul imediat după instalarea POS. În funcție de tipul magazinului și de spațiul de expunere, ne adaptăm cu cele mai potrivite materiale pentru a vă oferi cea mai bună vizibilitate și pentru a atinge cel mai bun rezultat în identificarea ușoară a magazinului de către clienți, făcându-l și mai atractiv.
Care este valoarea comisionului oferit pentru încasarea de facturi?
Pentru fiecare factură încasată prin intermediul POS-ului "un-doi Centru de plăți" veți beneficia de un comision, valoarea acestuia se stabilește în momentul semnării contractului de colaborare și depinde de mai mulți factori cum ar fi: performanța încasărilor și respectarea obligațiilor contractuale.
Pot primi facturile și pe e-mail?
Sigur că da, este cel mai eficient, rapid, totodată și un mod legal de a beneficia de decontarea serviciilor noastre eliminând blocajele de orice fel.
Nu depindeți de transport, de agentul postal și de condițiile meteo sau de prezența reprezentantului de vânzări.
Posibilitatea trimiterii și utilizării prin mijloace electronice a facturilor este reglementată și acceptată inclusiv în Codul Fiscal.
Cum procedez când un consumator îmi cere factura pentru o rovinietă?
Factura se obține automat online urmând pașii următori:
- Accesați acest link
- Completați câmpurile corespunzătoare
- Veți primi în maxim 5 minute factura pe adresa de e-mail transmisă. În situația în care vă aflați în imposibilitatea de a accesa link-ul de la Pasul 1, consumatorul care va solicita factura are posibilitatea de a urma personal acești pași și va primi factura prin email.
Cum știu cât am vândut zilnic?
Statisticile vânzărilor se vor putea accesa în aplicația Click by un-doi Centru de plăți.
Acestea se vor putea accesa din bara de navigare a aplicației de la baza ecranului la secțiunea “Istoric”.
Aici puteți primi informații despre vânzările individuale pentru fiecare serviciu vândut în parte.
Meniurile sunt simple și intuitive, veți avea acces nelimitat și neîngrădit la informațiile Limitelor de Credit precum și a valorilor consumate pe produse și servicii.
Contabilitate
Cum mă ajută codul de client trecut pe instrumentele de plată?
Este obligatoriu ca pe instrumentul de plată să menționați codul dumneavoastră de client și numele societății pe care o reprezentați pentru ca informațiile să poată să fie operate în mod eficient în sistemele noastre și limita dumneavoastră de credit să fie suplimentată într-un interval scurt de timp.
Cum influențează încasările cifra de afaceri a firmei?
Încasările de facturi prin “un-doi Centru de plăți” nu influențează cifra de afaceri.
Așa cum este detaliat în monografia contabilă descrisă mai sus, nu sunt implicate conturi de venituri!
Cum se înregistrează comisionul aferent tranzacțiilor?
Înregistrarea facturii de comision emisă de Mobile Distribution:
4111.MD = 704 valoare fără tva (operațiune scutită cf.art.292 alin.2 lit a pct.3 din legea 227/2015)
Clienți Venituri din servicii
Încasarea facturii prin banca:
5121 = 4111. MD
conturi la bănci în lei clienți
Încasarea facturii prin casă:
5311 = 4111. MD
Casa în lei clienți
Cum înregistrez în contabilitate facturile de încărcare electronică?
Emitere bon fiscal și încasare de la client:
5311 = %
casa în lei 704 venituri din servicii prestate 4427 tva colectată
Depunerea încasării în banca:
581 = 5311
viramente interne casa în lei
Intrarea banilor în contul bancar în urma depunerii:
5121 = 581
conturi la bănci în lei viramente interne
Înregistrarea facturii de încărcare electronică emisă de Mobile Distribution:
% = 401.MD
628.ie furnizori alte cheltuieli cu serviciile executate de terți 4426 tva deductibilă
Plata către Mobile Distribution:
401.MD = 5121
furnizori conturi la bănci în lei
De ce factura de comision nu este purtătoare de TVA?
Din punct de vedere al regimului TVA, în legea 227/2015, art.292, (2) a) pct.3 se specifică: “sunt scutite de TVA tranzacții, inclusiv negocierea privind conturile de depozit sau conturile curente, plăți, viramente, creante, cecuri și alte instrumente negociabile, exceptând recuperarea creantelor”.
Comisionul facturat de MD către parteneri, reprezintă contravaloarea unor operațiuni de natură financiar-bancară, respectiv a unor servicii legate de plăți, remunerarea nu conține tva conform articolului de mai sus.
Cum îmi înregistrez tranzacțiile Western Union?
- Plata în numerar către destinatar: 462.utilități MD = 5311 casa în lei creditori diverși
- Încasarea tranzactiei de primire WU de la MD 5121 = 462.utilitati MD cazul a) și b) conturi la bănci în lei creditori diverși a) pct 2. se întâmplă în cazul în care Partenerul nu datorează către MD sume din tranzacții de plăți facturi sau sume din tranzacții de trimitere WU sau b) în cazul în care Partenerul datorează către MD sume din tranzacții de plăți facturi sau sume din tranzacții de trimitere WU, iar plata în numerar pentru tranzacțiile de primire WU este mai mare decât totalul acestor sume, MD va achita Partenerului doar diferența. c) În cazul în care Partenerul datorează către MD sume din tranzacții de plăti facturi sau sume din tranzacții de trimitere WU, iar plata în numerar pentru tranzacțiile de primire WU este mai mică decât totalul acestor sume, Partenerul va achita către MD doar diferența. (A se vedea termenele de plată din ctr de sub-agent)
- Plata către MD 462.utilități MD = 5121 cazul c) creditori diverși conturi la bănci în lei
- Emiterea facturii de comision către MD 4111.MD = 704 valoare fără tva (operațiune scutită cf.art.292 alin.2 lit a pct.3 din codul fiscal) clienți venituri din servicii prestate
- Încasarea facturii 5121 = 4111.MD conturi la banci in lei clienți
Se poate anula o încasare?
Da, se poate anula dacă se îndeplinesc următoarele două condiții:
- Chitanțele (original și martor) să fie în posesia comerciantului, și nu a consumatorului;
- Administratorul societății să apeleze (de preferat în ziua în care s-a efectuat încasarea de factură) la nr de tel: 0374-212121 pentru a confirma datele tranzacției ce se dorește a fi anulată.
Achitare facturi
Cum mă ajută codul de client trecut pe instrumentele de plată?
Este obligatoriu ca pe instrumentul de plată să menționați codul dumneavoastră de client și numele societății pe care o reprezentați pentru ca informațiile să poată să fie operate în mod eficient în sistemele noastre și limita dumneavoastră de credit să fie suplimentată într-un interval scurt de timp.
Cum se evidențiază încasările și plățile la un PFA din activitatea de incasare facturi de utilitati?
În cazul PFA, sumele incasate si platite atat in numerar, cat si prin conturi bancare se evidentiaza in Registrul Jurnal de Încasări și Plăți.
Aparatură - POS
Ce beneficii îmi poate aduce POS-ul un-doi în magazin?
Existența unui POS un-doi Centru de plăți în magazinul dumneavoastră vă oferă posibilitatea de a pune la dispoziția clienților un serviciu de calitate, ceea ce contribuie la diferențierea față de concurență a magazinului dumneavoastră.
În felul acesta veți atrage mai mulți clienți în magazin, cei care obișnuiau să-și facă cumpărăturile la concurență vor veni în magazinul dumneavoastră, iar pe cei existenți îi veți putea fideliza mai ușor.
Veți observa că odată cu implementarea acestui serviciu vor crește vânzările și pentru celelalte produse, astfel încât profitabilitatea va fi deasupra celor din jur.
Cum arată un terminal POS?
Cel mai mic POS din cele existente pe piață ptr serviciul Prepay și Plăti Facturi vă este pus la dispoziție, fiind foarte rapid și eficient.
Considerăm că suprafața ocupată de POS pe tejghea trebuie să fie minimă, să fie la îndemâna în orice moment fără a fi nevoit să-l mutați pe rafturi inferioare pierzând timpul atat de valoros.

Un calculator poate înlocui un POS?
Am venit în întâmpinarea partenerilor noștri (birouri, magazine specializate, rețetele etc) investind într-un sistem de acces rapid la “Serviciul un-doi Centru de plăți” permitând vânzarea produselor și serviciilor printr-un calculator (desktop / laptop / tabletă) conectat la internet.
Codul de client / parola în vederea accesarii sistemului vă este înmânat odată cu semnarea contractului.
În cazul serviciilor de plăți facturi calculatorului îi este atașat un cititor de cod de bare iar chitanțele se tipăresc prin intermediul imprimantei calculatorului.
Se pot efectua tranzactii folosind direct aplicatia Click by un-doi?
Da, aplicatia Click by un-doi poate fi folosita ca si mijloc de tranzactionare. In plus, tot aici puteti primi informatii directe despre statusul vanzarilor, soldul scadent, creditul total, creditul disponibil.
În cât timp pot intra în posesia unui POS?
Termenul de decontare este de maxim 3 zile, în funcție de modul de operare a plăților de către fiecare furnizor.
Care sunt costurile pentru instalarea unui POS?
Numărul mare de POS-uri folosite deja de Parteneri si importate de noi in mod direct, Service-ul propriu și dedicat, ne permite instalarea GRATUITĂ a POS-urilor “un-doi Centru de plăți” în magazinul dumneavoastră.
Pentru a ușura vânzarea rapidă după instalare se realizează o ședință GRATUITĂ de instruire pentru personalul magazinului.
Este dificilă utilizarea unui POS?
Cel mai facil și intuitiv Soft / Echipament vă stă la dispoziție în vederea unei utilizări chiar și Non-Stop, echipamentul fiind similar cu cel utilizat la plățile cu cardul. Verificarea încasărilor zilnice a soldului și limitelor de credit poate fi realizat prin intermediul unei interfețe WEB cu cod de acces putând ști în orice moment situatia dvs. financiara in relatia cu un-doi Centru de plăți.
Acordăm o instruire de specialitate în momentul amplasării POS.
Oferim suport telefonic prin reprezentantul de vânzări alocat dvs și prin echipa dedicată Helpline la nr de telefon: 0372-212121 între Orele 8:00-18:00 de Luni Vineri, iar Sâmbătă între 9:00-15:00 sau prin email: suport@un-doi.ro
Ce înseamnă limita de credit?
“Limita de Credit Totală Tip Utilități/Prepay” = este valoarea atribuită firmei dvs. în baza garanțiilor depuse și/sau prezentate în relația cu compania noastră. Această valoare reprezintă suma încasărilor / vânzărilor pe care le puteți efectua fără a face plăți către noi nedepășind termenul maxim de transfer sau depunere prin bancă. Această valoare poate să scadă sau să crească în timp în baza unei analize de risc, bonitate, nevoi, garanții.
“Limita de Credit Disponibilă Tip Utilități/Prepay” = limita care arată disponibilul valorii în timp real pentru serviciul de plăți facturi / încasări utilități sau Prepay. Această valoare reprezintă diferența dintre Încasările dvs. și Plățile efectuate prin transfer bancar în contul Mobile Distribution și o puteți vizualiza accesând rapid meniul aparatului.
S-a atins limita de credit, ce fac?
Atingerea limitei de credit este primul semnal pozitiv al creșterii încasărilor / vânzărilor dvs., aceasta se poate debloca prin următoarele metode: transfer bancar în unul din conturile afișate : Conturi pentru plăți prepay respectiv Conturi pentru încasări facturi
În cazul în care este necesară mărirea acestei Limite, oferim o varietate de soluții de optimizare / reorganizare / soluții financiare inclusiv de garantare în diferite trepte de valori ptr care vă rugăm să vă adresați în scris prin email la: suport@un-doi.ro, urmând să primiți răspuns la solicitarea dumneavoastră în maxim 1 zi lucrătoare.
POS-ul poate fi și Mobil?
Un-doi Centru de plăți poate pune la dispoziția partenerilor săi un POS cu acumulator prin intermediul căruia se pot încasa facturile chiar acasă la consumatori, fără ca POS-ul să trebuiască să fie conectat la o sursă de energie.
Personale
Cum anunț schimbarea sau activarea unui punct de lucru?
În cazul modificării adresei punctului de lucru sau pentru activarea unui nou punct de lucru vă rugăm să transmiteți un email la următoarea adresă: suport@un-doi.ro precizând codul de client alocat și noua adresă a punctului de lucru.
Cum anunț schimbarea unei adrese de e-mail?
În cazul schimbării adresei de mail utilizată pentru corespondență vă rugăm să transmiteți un email la următoarea adresa: suport@un-doi.ro precizând codul de client alocat și noua adresă de corespondență.