Gépjármű-biztosítás

A szolgáltatás elérhető a következőkben:

Az RCA a gépjármű-felelősségbiztosítás, amely Romániában minden közúton közlekedő gépjármű esetében kötelező. Az RCA-biztosítás célja, hogy fedezze a vétlen fél gépkocsijában bekövetkezett baleset kárköltségét.

Az RCA érvényessége

A biztosítás érvényes Romániában, az Európai Unió országaiban, az Európai Gazdasági Térség országaiban és az Európai Unió két országa között fekvő országokban. A biztosítás megkötésének pillanatában minden biztosítónak köteles bejelentenie, hogy mely államokban érvényes a biztosítás – ez az információ az un-doi Centru de plăți applikációban elérhető.

Biztosítás fedezi az alábbiakat:
· Anyagi kár: más járműveket ért balesetek, az áruk károsodása és egyéb, a RCA-törvényben meghatározott költségek;
· Testi sérülés és halál.

A biztosítás megkötése előtt javasoljuk, hogy figyelmesen tanulmányozza át az egyes biztosítók által fedezett károkat.

A megvásárolt RCA-biztosítás értéke nagymértékben függ: az autóvezető életkorától, az autó típusától, márkájától és hengerűrtartalmától. Egyes biztosítók figyelembe veszik azt a megyét vagy várost is, ahol a járművezető lakik, és tekintettel vannak azokra a megyékre is, ahol magas a balesetek aránya.

Közvetlen kárrendezés: opcionális záradék, amely hozzáadható.

A közvetlen kárrendezés az RCA-biztosító saját ügyfelei számára nyújtott kárrendezési kiegészítő szolgáltatása, amelyet a biztosító kötelező jelleggel kínál, megvásárlása pedig fakultatív.

Ennek eredményeképpen a közvetlen kárrendezési szolgáltatás megvásárlása esetén, ha a baleset Romániában történik, a balesetben érintett járművek Romániában vannak bejegyezve, a károk kizárólag a járművekre vonatkoznak, és mindkét jármű rendelkezik érvényes RCA-biztosítással, akkor az érintett személy saját biztosítóján keresztül nyithatja meg és kezelheti a kárügyet.

Szolgáltatók

  • Allianz

  • Groupama

  • Asirom

  • Euroins

  • Generali

  • Omniasig

  • Uniqa

  • Grawe

Töltse le az Un-doi Centru de plăți alkalmazást

 
 

Egyéb szolgáltatások

Közüzemi
számlák
kifizetése
SIM-kártya
feltöltése
Pénz
Utalás
Matricák
Szórakozás
Elektronikus
pénz
SIM-kártyák
Adók és
járulékok