Asigurări RCA

RCA prin un-doiServiciu disponibil in:

RCA este asigurarea de răspundere civilă auto, care este obligatorie pentru fiecare autovehicul care circulă pe drumurile publice și este menită să despăgubească persoanele prejudiciate în urma producerii unui accident de către autovehiculul pentru care s-a emis polița.

Începând din 2020, asigurarea RCA a devenit valabilă și în format electronic, astfel încât ea poate să fie prezentată direct de pe telefonul mobil.

Valabilitatea RCA

Pe teritoriul României, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, pe teritoriul statelor aparținând Spaţiului Economic European, cât și
pe teritoriul statelor aflate între două țări membre ale Uniunii Europene. În momentul încheierii unei asigurări RCA, fiecare asigurator este
obligat să anunțe statele în care polița este valabilă, iar aceasta informație este disponibilă în cadrul secțiunii de Asigurări din aplicația un-doi
Centru de plăți.

Asigurarea RCA acoperă:

· pagube materiale: avarii ale altor vehicule, distrugerea de bunuri precum și alte costuri stabilite de legea RCA;
· vătămări corporale sau deces

Înainte de achiziționarea unei polițe, vă recomandăm să studiați cu atenție pagubele care sunt acoperite de către fiecare asigurator.
Valoarea polițelor de asigurare pentru RCA este influențată de: vârsta șoferului, tipul și marca autovehiculului, cilindree. Unii asiguratori iau în considerare și judetul sau localitatea în care locuiește șoferul autovehiculului, existând statistici ale zonelor cu accidente frecvente, deci risc ridicat pentru asigurator.

Decontarea directă: o clauză opțională care poate să fie adăugată

Decontarea directă este serviciul auxiliar de gestionare a daunelor de către asigurătorii RCA a propriilor asigurați, care se ofertează obligatoriu de către asigurator, iar achiziția acestuia de către asigurat este opțională.

Astfel, în cazul achiziționării serviciului de decontare directă, dacă accidentul se produce pe teritoriul României, vehiculele implicate în accident sunt înmatriculate/înregistrate în România, iar prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor și ambele vehicule dețin asigurare RCA valabilă la data evenimentului, atunci persoana prejudiciată își poate deschide și administra dosarul de daună prin propriul asigurator RCA.

Furnizori

 • Allianz

  Allianz

 • Groupama

  Groupama

 • Asirom

  Asirom

 • Omniasig

  Omniasig

 • Generali

  Generali

 • Grawe

  Grawe

 • Axeria

  Axeria

 • Hellas Direct

  Hellas Direct

Descoperă aplicația un-doi Centru de plăți

 

Alte servicii

Plăți facturi
Încărcare
electronică
Transfer bani
Viniete
Divertisment
Monedă
electronică
Cartele SIM
cu număr
Taxe &
Impozite