Valoarea facturilor medii în primăvara anului 2024. Ilfov, București (S1) și Bacău au cele mai mari facturi de utilități

Conform informațiilor colectate din rețeaua de peste 11.000 magazine partenere un-doi, factura medie de utilități înregistrează diferențe majore de la un județ la altul. 

Analizând peste 8.5 milioane de facturi  (apă-canal, curent, gaz, asociații locatari, salubritate termoficare, TV, telefonie și internet) în perioada martie-mai 2024, iată care este valoarea facturii medii în fiecare județ din țară:

Factura medie în Ilfov, cu 87% mai mare decât în Vrancea

În județul Ilfov, factura medie a înregistrat cele mai mari valori, ajungând la 202 lei. Următorul în clasament este București Sector 1, cu o factură medie de 201 lei, urmat de Bacău cu 178 lei. La polul opus, cu cele mai mici facturi de utilități, se află județele Vrancea (108 lei), Buzău (110 lei) și Gorj (115 lei). Astfel, factura medie în Ilfov este cu 87% mai mare decât în Vrancea, evidențiind astfel diferențele regionale în costurile de utilități.

Pornind dela aceste valori, este interesant să observăm și diferențele privind costul unei gospodării între aceste județe. De exemplu, costurile unei gospodării din Ilfov în care se plătesc 4 facturi (apă-canal, gaz, electricitate, internet/telefonie) se ridică la 808 lei pe lună. În contrast, aceste costuri se ridică la doar 432 lei în județul Vrancea, reprezentând puțin peste jumătate din costurile gospodăriilor din Ilfov. 

Facturile de utilități în sectoarele din București: O gospodărie din Sectorul 1 a plătit cu 300 lei/luna mai mult la utilități în această perioadă decât una din Sectorul 4

Factura medie în București este de 150 lei, ocupând a 18-a poziție la nivel național. Analizând însă mai detaliat diferențele din București, putem observa variații considerabile între sectoare. Sectorul 1 înregistrează cea mai mare factură medie de 201 lei, urmat de Sectorul 2 cu 173 lei și Sectorul 3 cu 166 lei. 

La polul opus, Sectorul 4 are cea mai mică factură medie, de 126 lei, urmat de Sectorul 6 cu 133 lei. Diferența dintre Sectorul 1 și Sectorul 4 este de 75 lei pentru o factură. Astfel, o familie din Sectorul 1 ar plăti cu 300 lei mai mult pentru patru facturi comparativ cu o familie din Sectorul 4.

Datele prezentate au fost obținute analizând facturile din rețeaua noastră de magazine partenere și, deși reflectă o evaluare detaliată, nu garantăm că acestea sunt 100% exacte în toate cazurile. 

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.