Rovinieta – preț, valabilitate și verificare rovinietă

Rovinieta reprezintă o taxă obligatorie pentru utilizarea drumurilor naționale, inclusiv a celor din intravilanul municipiilor și reședințelor de județ, aplicabilă tuturor vehiculelor de transport marfă sau persoane.

Valabilitate rovinieta 

Valabilitatea rovinietei depinde de metoda de plată aleasă (cu cardul sau prin SMS). Dacă optezi pentru plata prin SMS, poți achiziționa rovinieta cu valabilitate de 1 sau 10 zile. În schimb, dacă alegi să plătești cu cardul, ai la dispoziție următoarele opțiuni de valabilitate:

Preț rovinieta 

Prețul rovinietei variază în funcție de tipul autovehiculului și durata de valabilitate. De exemplu, în aplicația un-doi Centru de plăți, prețurile pentru un autoturism din Categoria A în luna mai sunt următoarele:

Aceste prețuri sunt disponibile în aplicație la data de 14.05.2024 și pot suferi modificări ulterioare publicării articolului. 

Verificare rovinieta

După ce achiziționezi o rovinietă prin un-doi, poți verifica oricând valabilitatea acesteia direct în aplicație. Trebuie doar să accesezi Roviniete din meniul de servicii. Toate rovinietele cumpărate prin aplicație sunt afișate în secțiunea Istoric.

Mai mult, primești notificări înainte ca rovinieta să expire, astfel încât să nu uiți niciodată să o reînnoiești la timp.

Dacă ai achiziționat o rovinietă de altundeva, poți verifica valabilitatea acesteia pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii rutiere

Descarcă aplicația un-doi și cumpără rovinieta online ușor și sigur! 

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.