Viniete Ungaria


Serviciu disponibil in:
Aplicația un-doi
În Ungaria, vinietele sunt necesare pentru utilizarea autostrăzilor. Atunci când urmează să călătorești în Ungaria, te poți pregăti din timp cu vinieta necesară, achiziționând-o dintr-un magazin partener un-doi Centru de plăți sau din aplicația de mobil un-doi Centru de plăți.

Vinieta Ungaria sau E-Matrica

– este o taxă plătită de șoferi pentru a avea dreptul de a utiliza rețeaua de autostrăzi din Ungaria. Este important de știut că achiziționarea vinietei de Ungaria trebuie făcută înainte sau cel târziu la 60 de minute de a intra pe autostradă. Valoarea pe care trebuie să o plătești pentru vinieta de Ungaria se calculează în funcție de tipul autovehiculului și de perioada de valabilitate.

Plata vinietei de Ungaria in functie de categoriile de autovehicule

Suma pe care trebuie să o plătiți pentru vinietă Ungaria se calculează în funcție de tipul autoturismului și de perioada aleasă.
Categorii de vehicule
D1M – Motociclete
D1 – Motociclete / Autoturisme pentru până la 7 persoane cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și remorcile acestora
D2 – Toate autovehiculele care nu aparțin altei categorii de vehicule
B2 – Autobus
U – Remorci ale vehiculelor din categoriile de vehicule D2 și B2

Vinieta Ungaria – perioade de valabilitate disponibile în funcție de tipul autovehiculului

Vinieta Ungaria săptămânală: este valabilă începând cu ziua specificată de client și pentru următoarele 9 zile, până la ora 24 a zilei a 9-a;

Vinieta Ungaria lunară: valabilă începând cu ziua specificată de client până la miezul nopții a aceleiași zile (număr) a lunii următoare. În cazul în care nu există o astfel de zi în luna următoare, acesta este valabilă până la ora 24 a ultimei zile a lunii.

Vinieta Ungaria anuală de utilizare a drumurilor naționale: valabilă din prima zi a anului în curs până la miezul nopții de 31 Ianuarie a anului următor (adică un total de 13 luni dacă autorizația este achiziționată la 1 Ianuarie a anului în curs). Dacă vinieta anuală este achiziționată dupa 1 Ianuarie, aceasta este valabilă din momentul achiziției până la miezul nopții de 31 Ianuarie a anului următor.

Vinieta Ungaria anuală de utilizare a drumurilor regionale: vinieta anuală regională este disponibilă pentru vehiculele din categoriile D1M, D1, D2, U și B2, și acordă autorizație de utilizare a drumului pe rețeaua de drumuri cu taxă a unui anumit județ. Modalitatea de calcul a valabilității acestui tip de vinietă  este aceeași ca în cazul vinietei anuale de utilizare a drumurilor naționale. Sfera teritorială de valabilitate a acestei viniete se extinde în afara județului pentru care a fost achiziționată, până la prima intersecție dincolo de granița de județ.

Puteți achiziționa viniete județene anuale pentru următoarele județe (județe cu rețea de autostrăzi cu taxă):

Bács-Kiskun, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somocmás-Berzat, Szolnok Tolna, Vas, Veszprém, Zala

Valabilitatea vinietei de Ungaria se poate verifica oricând, pe orice traseu, fără a opri vehiculul. Păstrează chitanța (sau în cazul în care cumpărați online, e-mailul care conține numărul ID al vinietei de Ungaria) pe timpul valabilității și termen de 2 ani de la expirare.

Utilizarea autostrăzilor fără plata vinietei de Ungaria
În cazul în care în Ungaria la verificarea vehiculului acesta nu posedă vinietă valabilă, conducătorul va fi obligat să plătească o suprataxă, conform categoriei în care se include vehiculul verificat.

Serviciu Viniete Ungaria este oferit prin parteneriat cu:

Descoperă aplicația un-doi Centru de plăți

Alte servicii

Încărcare
electronică
Asigurări
Transfer bani
Plăți facturi
Divertisment
Monedă
electronică
Cartele SIM
cu număr
Taxe &
Impozite