iconita roviniete

Viniete

În magazinele partenere și în aplicația de mobil un-doi Centru de plăți, ai posibilitatea să cumperi roviniete pentru toate tipurile de autovehicule, simplu și rapid. 

De asemenea, am introdus și opțiunea de a cumpăra viniete pentru Ungaria, atât în magazinele partenere, cât și în aplicație. În Ungaria, vinietele sunt necesare pentru utilizarea autostrăzilor. Atunci când urmează să călătorești în Ungaria, te poți pregăti din timp cu vinieta necesară, achiziționând-o dintr-un magazin partener un-doi Centru de plăți.  Sau poți cumpăra vinieta pentru Ungaria direct din aplicația un-doi Centru de plăți, rapid și în siguranță.
 

Roviniete

Serviciu disponibil in:

Rovinieta, sau taxa de drum, este o taxă plătită de șoferi pentru a avea dreptul de a circula pe rețeaua de drumuri naționale din afara orașelor, sau în intravilanul reședințelor de județ și municipiilor. Rovinieta trebuie plătită în cazul oricărui vehicul care circulă pe drumurile naționale din România, indiferent dacă autovehiculul este înmatriculat pe teritoriul României sau în alte state, și indiferent dacă șoferul are reședința în România.
Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când părăsești localitatea la volanul mașinii, trebuie să deții o rovinietă valabilă pentru vehiculul cu care călătorești. Prin vehicul se înțelege orice autovehicul rutier înmatriculat, cu cel puțin două axe.
Suma pe care trebuie să o plătești pentru rovinieta se calculează diferit în funcție de tipul autoturismului. Când plătești rovinieta, ai la dispoziție mai multe perioade de valabilitate din care poți alege: 1 zi, 7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau 12 luni.
 

Viniete Ungaria

Serviciu disponibil în:

Aplicația un-doi

E-Matrica – este o taxă plătită de șoferi pentru a avea dreptul de a utiliza rețeaua de autostrăzi din Ungaria. Este important de știut că achiziționarea E-Matrica trebuie făcută înainte sau cel târziu la 60 de minute de a intra pe autostrada. Valoarea pe care trebuie să o plătești se calculează în funcție de tipul autovehiculului și de perioada de valabilitate.

Categorii de vehicule

D1M – Motociclete

D1 Motociclete / Autoturisme pentru până la 7 persoane cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și remorcile acestora

D2  – Toate autovehiculele care nu aparțin altei categorii de vehicule

B2  – Autobus

– Remorci ale vehiculelor din categoriile de vehicule D2 și B2

 

E-Matrica – perioade de valabilitate disponibile în funcție de tipul autovehiculului

Valabilitatea vinietei se poate verifica oricând, pe orice traseu, fără a opri vehiculul. Păstrează chitanța (sau în cazul în care cumpărați online, e-mailul care conține numărul ID al vinietei) pe timpul valabilității și termen de 2 ani de la expirare
Utilizarea fără plata e-Matrica a autostrăzilor
În cazul în care la verificarea vehiculului acesta nu posedă vignetă valabilă, conducătorul va fi obligat de a plăti o suprataxă, conform categoriei în care se include vehiculul verificat.

Serviciu oferit prin parteneriat cu

 

Taxa de pod
Serviciu disponibil in:

Magazine partenere

Taxa de trecere (parcurgerea, o singură dată, într-un sens) a podului Fetești Cernavodă trebuie achitată de șoferi cel târziu înainte de ora 24.00 a zilei următoare a traversarii podului. O taxă de pod achitată și neutilizata timp de 12 luni își pierde valabilitatea. La fel ca și în cazul rovinietelor, taxa de trecerea a podului variază în funcție de tipul vehiculului.

Procesul de plată a rovinietei sau a taxei de trecere a podului de la Fetești este extrem de simplu și de rapid. Trebuie doar să vizitezi cel mai apropiat magazin semnalizat un-doi Centru de plăți și să urmezi pașii descriși mai jos:
Comunici personalului din magazin:
– numărul de înmatriculare al vehiculului așa cum este înscris în certificatul de înmatriculare;
– numărul de identificare al vehiculului (seria de șasiu), în cazul rovinietelor cu valabilitate de 30 zile, 90 zile și 12 luni;
– tipul vehiculului.

În urma furnizării datelor, personalul magazinuluii va elibera un document, denumit „copie partener”,  în vederea verificării corectitudinii datelor înscrise și certificării, prin semnătura, a corectitudinii acestora.
În cazul în care observați că datele înscrise nu sunt conforme cu cele solicitate, returnezi personalului magazinului copia partener nesemnată și ceri eliberarea unui nou document, în conformitate cu cele solicitate.
În această situație, personalul magazinului este obligat să emită un nou document „copie partener”.
În situația în care datele înscrise în „copie partener” sunt conforme cu cele solicitate, trebuie să semnezi acest document, personalul magazinului urmând a îți înmâna exemplarul „copie client” a rovinietei sau a taxei de pod, document care atestă înregistrarea plății în baza de date.

Descoperă aplicația un-doi Centru de plăți

 

Alte servicii

Încărcare
electronică
Asigurări
Transfer bani
Plăți facturi
Divertisment
Monedă
electronică
Cartele SIM
cu număr
Taxe &
Impozite