Vinieta Ungaria – cum o achiziționezi rapid prin aplicația un-doi Centru de plăți

Indiferent dacă călătorești în Ungaria sau doar cât o tranzitezi, nu uita că pentru utilizarea autostrăzilor din această țară ai nevoie de o vinietă valabilă.

Despre vinieta Ungaria

Vinieta Ungaria sau E-Matrica este o taxă plătită de șoferi pentru a avea dreptul de a utiliza rețeaua de autostrăzi din Ungaria. Este important de știut că achiziționarea E-Matrica trebuie făcută înainte sau cel târziu la 60 de minute de a intra pe autostradă. Valoarea pe care trebuie să o plătești se calculează în funcție de tipul autovehiculului și de perioada de valabilitate.

Plata vinietei de Ungaria în funcție de categoriile de autovehicule

Suma pe care trebuie să o plătiți pentru vinietă Ungaria se calculează în funcție de tipul autoturismului și de perioada aleasă.
Categorii de vehicule
D1M – Motociclete
D1 – Motociclete / Autoturisme pentru până la 7 persoane cu masa maximă autorizată de 3,5 tone și remorcile acestora
D2 – Toate autovehiculele care nu aparțin altei categorii de vehicule
B2 – Autobus
U – Remorci ale vehiculelor din categoriile de vehicule D2 și B2

Care sunt tipurile de viniete Ungaria?

Vinieta Ungaria săptămânală: este valabilă începând cu ziua specificată de client și pentru următoarele 9 zile, până la ora 24 a zilei a 9-a;

Vinieta Ungaria lunară: valabilă începând cu ziua specificată de client până la miezul nopții a aceleiași zile a lunii următoare. În cazul în care nu există o astfel de zi în luna următoare, acesta este valabilă până la ora 24 a ultimei zile a lunii.

Vinieta Ungaria anuală de utilizare a drumurilor naționale: valabilă din prima zi a anului în curs până la miezul nopții de 31 Ianuarie a anului următor (adică un total de 13 luni dacă autorizația este achiziționată la 1 Ianuarie a anului în curs).

Vinieta Ungaria anuală de utilizare a drumurilor regionale: vinieta anuală regională este disponibilă pentru vehiculele din categoriile D1M, D1, D2, U și B2, și acordă autorizație de utilizare a drumului pe rețeaua de drumuri cu taxă a unui anumit județ. Modalitatea de calcul a valabilității acestui tip de vinietă  este aceeași ca în cazul vinietei anuale de utilizare a drumurilor naționale. Sfera teritorială de valabilitate a acestei viniete se extinde în afara județului pentru care a fost achiziționată, până la prima intersecție dincolo de granița de județ.

Cum achiziționezi vinietă Ungaria prin intermediul un-doi Centru de plăți?

Achiziționarea unei viniete de Ungaria o poți realiza rapid și în siguranță utilizând aplicația un-doi Centru de plăți. Procesul este foarte simplu și durează câteva minute.

1. Din secțiunea ”Servicii” deschide tab-ul ”Viniete Ungaria”

2. Completează datele vehiculului și tipul vinietei dorite

3. Primești o confirmare a informațiilor

4. Selectează cardul bancar.

5. Completează adresa de e-mail și apasă butonul ”Plătește”

6. Gata! Plata ta a fost confirmată.

Îți recomandăm să te asiguri că tranzacția a fost finalizată cu succes și că ai primit confirmarea pe email sau că vinieta este disponibilă în aplicație, în istoricul tău de tranzacții.  De asemenea, nu uita faptul că Vinieta de Ungaria nu trebuie printată, deoarece sistemul maghiar de emitere și control al valabilității vinietei este  100% electronic și identifică dacă autovehiculul are sau nu o vinietă valabilă după numărul de pe plăcuțele de înmatriculare.

Aici poți urmări un tutorial despre plata vinietei de Ungaria în aplicația un-doi Centru de plăți: https://youtube.com/shorts/47cfwIopK28?feature=share

Simplu și mereu la îndemână!

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.