Asigurare RCA – cum îți este calculat prețul

Tocmai ai achiziționat o nouă mașină sau vrei să reînnoiești asigurarea RCA și ești interesat de ofertele și tarifele asigurătorilor? În acest articol îți prezentăm criteriile care determină prețul unei polițe RCA.

În primul rând, trebuie să ai la cunoștință faptul că RCA este asigurarea de răspundere civilă auto, o asigurare obligatorie pentru fiecare autovehicul care circulă pe drumurile publice. Asigurarea RCA este menită să despăgubească persoanele prejudiciate în urma producerii unui accident de către proprietarul autovehiculul pentru care s-a emis polița.

Costul pentru o asigurare de răspundere civilă obligatorie este influențat de mai mulți factori, unii care au legătură directă cu comportamentul și istoricul auto pe care șoferii l-au avut, unii care țin de ofertele asigurătorilor, iar unii care sunt independenți de acțiunile noastre sau ale asigurătorilor, precum vârstă, zona geografică și altele.

Care sunt criteriile care determină prețul unui RCA?

1.Vârsta conducătorului/conducătorilor auto – tinerii plătesc un preț mai mare, iar acest lucru se datorează experienței scăzute pe care o au și a riscului mai crescut de a produce un accident. Acest lucru este normal deoarece șofatul în sine poate fi considerat o aptitudine care se dezvoltă și se îmbunătățește în timp.

2.Numărul de conducători auto – dacă există mai mulți șoferi care dispun de același autovehicul, atunci prețul va fi mai crescut datorită riscului mai mare de incidente.

3. Zona geografică în care este înmatriculat autovehiculul – șoferii care au reședința în zonele cu risc mare de accident plătesc mai mult decât cei aflați în județele cu o rată anuală mai mica de accidente.

4.Detaliile autovehiculul pentru care se face asigurarea RCA – se iau în considerare criterii precum vechimea mașinii și starea sa tehnică, puterea motorului, cilindreea.

5.Istoricul auto – numărul de incidente, amenzi sau accidente – este vorba despre sistemul Bonus Malus care avantajează toți conducătorii auto care nu au evenimente rutiere în care să fie implicate asigurările de răspundere civilă auto. Astfel se promovează conceptul de ”condus responsabil”, iar cei care au parte de un istoric curat, beneficiază de prețuri mai scăzute din partea asiguratorilor. Cu cât perioada în care șoferul auto nu provocat accidente este mai mare, cu atât sunt mai mari șansele că polița RCA să scadă.

6.Apartenența la categorii care pot beneficia de reduceri speciale așa cum sunt bugetarii, studenții, pensionarii, persoanele cu dizabilități sau șomerii.

un-doi Centru de plăți este partener cu toți furnizorii de RCA din România, iar plata pentru acest tip de serviciu este disponibilă atât în aplicația noastră, cât și în magazinele partenere din întreaga țară. Ofertele asiguratorilor pot fi vizualizate și comparate direct în aplicația mobilă un-doi Centru de plăți, în funcție de durata de valabilitate dorită.

Dacă dorești să afli mai multe informații despre asigurarea RCA, te invităm să citești articolul https://www.un-doi.ro/asigurarea-rca-tot-ce-trebuie-sa-stii/

În plus, dacă vrei să achiziționezi o asigurare RCA prin intermediul aplicației mobile un-doi Centru de plăți, îți explică pașii aici: https://www.un-doi.ro/asigurarea-rca-rapid-direct-din-aplicatia-un-doi-centru-de-plati/

Simplu și mereu la îndemnână!

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.