Constatarea amiabilă se poate încheia acum și online

Indiferent dacă abia ce ai obținut permisul auto sau dacă ai deja câțiva ani de experiență în domeniul șofatului, ar trebui să ai la cunoștință cât mai multe informații despre constatarea amiabilă și cum poate fi încheiată. În acest articol îți prezentăm câteva lucruri esențiale despre acest subiect, lucruri pe care cu siguranță ar trebui să le știi în cazul unor evenimente rutiere.

Ce este constatarea amiabilă?

Constatarea amiabilă este un proces simplificat de constatare a daunelor de către părțile implicate într-un accident rutier fără victime și care nu necesită întocmirea documentelor de constatare de către poliția rutieră, Amiabila se încheie între cele 2 părți implicate în accidental rutier și care au obligația de a descrie modul cât mai exact în care s-a produs accidentul.

Când se poate încheia o constatare amiabilă?

În cazul evenimentelor în care au fost implicate două vehicule asigurate, din care au rezultat numai prejudicii materiale.

Cum se încheie o constatare amiabilă?

Avizarea daunei se face în baza formularului „Constatare amiabilă de accident”, care reprezintă descrierea unui cumul de evenimente și elemente care contribuie la soluționarea dosarelor de daună. Scopul acestui document este obținerea de informații privind împrejurările producerii accidentului, nu a stabiliriii vinovăției. Acest lucru este lăsat în sarcina asiguratorilor RCA la care autovehiculele implicate în accident au polițele obligatorii.

Constatarea amiabilă online

În data de 17.10.2022, Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR) a lansat aplicația digitală „Amiabila” , ce  poate fi descarcată atât din  App Store, cât și din  Google Play.

„Amiabila” permite păgubiților auto, încheierea în format electronic a formularului de constatare amiabilă în caz de accident, în conformitate cu recentele modificări aduse legislației RCA, dacă nu au trecut mai mult de 24 de ore de la accident. Accesând site-ul www.amiabila.com vei afla cum să utilizezi aceasta aplicație în câțiva pași.

Asigurări RCA – rapid și ușor prin un-doi Centru de plăți

Dacă urmează să închei o asigurare RCA sau dacă dorești reînnoirea acesteia, nu uita faptul că un-doi Centru de plăți îți aduce în același loc ofertele de la toți furnizorii de RCA din România, iar plata pentru acest tip de serviciu este disponibilă atât în aplicația noastră, cât și în magazinele partenere din întreaga țară. Ofertele asiguratorilor pot fi vizualizate și comparate direct în aplicația mobilă un-doi Centru de plăți, în funcție de durata de valabilitate dorită.

Dacă dorești să afli mai multe informații despre asigurarea RCA, te invităm să citești articolul https://www.un-doi.ro/asigurarea-rca-tot-ce-trebuie-sa-stii/

În plus, dacă vrei să achiziționezi o asigurare RCA prin intermediul aplicației mobile un-doi Centru de plăți, îți explică pașii aici: https://www.un-doi.ro/asigurarea-rca-rapid-direct-din-aplicatia-un-doi-centru-de-plati/

Simplu și mereu la îndemnână!

Devino un centru de plăți

Ai un magazin? Dorești să oferi un portofoliu diversificat de servicii clienților tăi?

Cu un-doi Centru de plăți oferi clienților tăi posibilitatea de a achita facturile de apă, gaz, electricitate, telefonie direct la tine în magazin. Pe lângă plata facturilor, cu un-doi poți oferi și asigurări, roviniete & încărcare electronică.